Iasi – capitala „unculturala”

Daca exista un oras care poate fi declarat Capitala Culturala a Romaniei, tinand cont de istorie si de ce „a fost”, cu siguranta acest lucru ii revine Iasului!

Din pacate lucrurile nu mai stau chiar asa, iar „evolutia” actuala pare sa fie o involutie acuta. Suntem interesati din ce in ce mai mult de beneficii materiale. Suntem atat de interesati de ele incat pentru o galeata in care avem o sticla de ulei si un kilogram de faina ne vindem votul unor oameni care iau, mai apoi, banii comunitatii.

Astazi s-a dat un verdict care pe unii se pare ca ii surprinde: Iasi iese din lupta pentru titlul de Capitala Culturala. E ca si cum ai spune ca esti „surprins de ninsoarea din Ianuarie”.

Cum, domnule, sa ramana in cursa cand nu s-a facut nimic in directia asta? De ce naiba inca mai credem intr-o revenire? De ce va lasati tradusi cu aparente ieftine?

Daca Iasi ar fi vrut sa fie Capitala Culturala, atunci ar fi trebuit sa faca ceva. ORICE!

 

PS: a se verifica, cand au fost inscrise pe Facebook primele pagini cu denumirea de „Iasi capitala”, „Iasi capitala culturala”, etc. (hint: eu le-am inscris. Completare: cand am contactat paginile care bagau bani in sponsorizare si care nu se incadrau in categorie, pentru ca eu luasem numele din categoria corespunzatoare, raspunsul a fost nul).

Please like & share:

About Bogdan

I will either find a way or make one!

Check Also

Focsani Free City Tour

In ultima perioada, printre pasiunile mele se regaseste tot mai des istoria si asta datorita ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *